020-320 33 64 | office@logacom.nl
Logacom congresorganisatie

Jeugdhulp: vermijd valkuilen na transitie

8 oktober 2014

7AM Buitenhof

€ 59,00 excl. BTW


De nieuwe Jeugdwet gaat volgens velen veel goeds opleveren: problemen van kinderen en jeugdigen en gezinnen zullen eerder worden onderkend. En daarmee is er ook sneller een oplossing van het probleem voorhanden, zo is de gedachte.

De praktijk zal waarschijnlijk weerbarstiger zijn. Aan de meeste hulpvragen waarmee jeugdhulp en jeugd-ggz worden geconfronteerd, liggen namelijk meervoudige problemen ten grondslag. En de oplossing van die problemen kunnen niet in een strikt tijdskader en financieel kader worden opgelost. Iets wat wel van hulpverleners en managers wordt verlangd.

We gaan op deze problematiek in. Gedurende deze bijeenkomst zal duidelijk worden dat de transitie buitengewoon riskant zal zijn voor kinderen, jongeren en gezinnen die kampen met een meervoudige problematiek.

Aanleiding voor deze bijeenkomst is het verschijnen van het boek 'Adviseren over en plannen van jeugdhulp'. Iedere deelnemer aan deze bijeenkomst ontvangt een exemplaar van dit gedegen boekwerk ter waarde van 44,90 euro. Informatie over het boek: op deze pagina.

Programma:


13.30 Ontvangst met koffie/thee/sappen/fris en zoete lekkernijen

14.15 Inleiding door Prof. dr. René Clarijs vooraanstaand onderzoeker, publicist en consultant op het terrein van de publieke dienstverlening, in het bijzonder jeugd en jeugdbeleid.

14.30 De hulpvraag en het antwoord
Kinderen, jeugdigen en hun gezinnen stellen, als sprake is van complexe en samengestelde problemen, vaak geen enkelvoudige hulpvraag.
Hoe kom je in gezamenlijkheid tot een gedeeld antwoord?
  • Prof. dr. Fop Verheij, emeritus-hoogleraar klinische kinder- en jeugdpsychiatrie, Erasmus MC-Sophia te Rotterdam.


  • 15.15 Afgestemd adviseren en beslissen
    Complexe, samengestelde problemen bij kinderen, jeugdigen en hun gezinnen zijn effectief aan te pakken als de gezinsleden en betrokken hulpverleners het voldoende eens zijn over wat speelt, waar iedereen in vastloopt en als actief wordt geïnvesteerd in de capaciteiten van allen. In deze bijdrage een toelichting op de dialoogmodelmethode als instrument voor de beoogde gedeelde besluitvorming en gezamenlijke uitvoering.
  • Dr. George Westermann, kinder- en jeugdpsychiater, opleider aandachtsgebied k&j-psychiatrie, manager zorg, Orbis GGZ, afdeling kinderen en jeugdigen Sittard-Geleen.
  • Drs. ing. Jac Maurer, klinisch psycholoog/psychotherapeut, P-opleider, Orbis GGZ, afdeling kinderen en jeugdigen Sittard-Geleen.

  • 16.00 presentatie boek Adviseren over en plannen van jeugdhulp

    16.15 afsluiting met smakelijke borrelplank
    Tevens kunt u uw exemplaar van het boek afhalen.

    17.00 einde bijeenkomst


    Locatie:
    7AM Buitenhof
    Buitenhof 47
    2513 AH Den Haag

    Deelname inclusief een exemplaar van het bijbehorende boek.
    Adviseren over en plannen van jeugdhulp
    Fop Verheij G.M.A. Westermann J.M.G. Maurer
    ISBN: 9789088504822 | 368 pagina's | gebonden uitgave | € 44.90