MiddagSymposium Participatief actieonderzoek *UITVERKOCHT*


Datum: 4 april 2017
Locatie: Bildung.City, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: 145.00 excl. btwWegens succes is dit symposium UITVERKOCHT, inschrijven voor 4 april is niet meer mogelijk. Wij houden wel een wachtlijst bij voor indien er plaatsen vrijkomen. Wilt u in deze lijst worden opgenomen? Stuur dan een e-mail naar: office@logacom.nl. Natuurlijk brengen wij u ook op de hoogte wanneer een nieuwe editie of vergelijkbaar symposium gepland wordt.

Participatief actieonderzoek: dé aanpak voor praktijk georiënteerde onderzoekers, onderzoekende practitioners en het hoger beroepsonderwijs.

In deze dynamische tijd van opeenvolgende maatschappelijke transities en steeds complexer wordende vraagstukken wordt actieonderzoek (her)ontdekt. Steeds meer, steeds vaker doen professionals, onderzoekers en adviseurs in zorg, welzijn, wonen, onderwijs en hrm actieonderzoek.

De (gangbare) wetenschap en maatschappelijke systemen hebben geen afdoende antwoord op de vragen van deze tijd. Actieonderzoek (ook wel participatief onderzoek, of handelingsonderzoek) zorgt niet alleen voor nieuwe kennis, maar ook voor nieuwe manieren om die kennis te ontwikkelen. In actieonderzoek werk je samen met betrokkenen vanuit verschillende belangen en perspectieven. Er wordt gezocht naar nieuwe gedachten en kennis voor praktische oplossingen van vraagstukken of het uitwerken van ideeën of wensen van betrokkenen.

Actieonderzoek is onderzoek samen met mensen en niet voor of over mensen. In co-creatie wordt praktische kennis gegenereerd om daarmee concrete veranderingen en vernieuwingen tot stand te brengen. Deze werkwijze combineert leren, reflecteren, veranderen en het ontwikkelen van kennis.

Deze middag ter gelegenheid van het verschijnen van “De kern van participatief actieonderzoek” biedt u gelegenheid om kennis te maken met de essenties van actieonderzoek, de stand van zaken op het terrein van actieonderzoek, en te reflecteren op uw eigen onderzoeks-ideeën.

Bij deelname aan dit MiddagSymposium is het boek De kern van participatief actieonderzoek van Ferdie Migchelbrink ter waarde van €37,50 inbegrepen.

Doelgroep
  • Docenten Hogescholen, met name Social Work ( MWD, SPH, CMV), Toegepaste Psychologie, Zorgopleidingen (verpleegkunde, zorgtechnologie, ouderenwerk), HRM en Ruimtelijke ordening & Planologie;
  • Opbouwwerkers, buurtwerkers, jongerenwerkers;
  • Maatschappelijk werkers, consulenten maatschappelijke activering, pedagogen en jeugdhulpverleners;
  • Sociale Wijkteams;
  • Gebiedsbeheerders, wijkontwikkelaars, planologen, buurttoezichthouders, woonconsulenten, sociaal makelaars, wijkagenten;
  • P& O consulenten, HRM-medewerkers, arbo-medewerkers, re-integratiewerkers, opleidingsfunctionarissen.

Meer informatie, het programma, toelichting op de inhoud en achtergrondinformatie leest u in het online programmaboekje van het symposium op http://040417.logacom.nl/

PROGRAMMA
13.30 uur - Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur - Participatief actieonderzoek buitenwereld en binnenwereld
Drs. Ferdie Migchelbrink
14.30 uur - Participatief actieonderzoek in het HBO; bijdragen aan veranderen in de beroepspraktijk.
Jaap Ikink MSc & Lisa Nicolai- von Hebel MSW
15.00 uur - Koffie- en theepauze
15.30 uur - (Participatief) actieonderzoek in de beroepspraktijk; de onderzoeker als veranderaar
Dr. Famke van Lieshout (Fontys Hogeschool Mens en gezondheid).
16.00 uur - Vragen en discussie
16.30 uur - Borrel en informeel, deelnemers kunnen boek afhalen

Deelnamekosten:
Het tarief voor deelname aan deze inspirerende middag bedraagt € 145,00 excl. BTW, dit is inclusief het boek De kern van participatief actieonderzoek van Ferdie Migchelbrink (t.w.v. €37,50), congresmateriaal, consumpties en borrel na afloop.

Kortingen:
Meerpersoonskorting: bij meerdere inschrijvingen vanuit één organisatie geldt meerpersoonskorting. Eerste deelnemer betaalt 100%, de tweede inschrijving krijgt 5% korting en de derde en alle volgende inschrijvingen krijgen 10% korting op congresdeelname. Voorwaarde is dat het factuuradres voor alle deelnemers gelijk is.
Abonnee-korting: Sozio-abonnees ontvangen € 25,- korting op de deelnameprijs. Voorwaarde is opgave van uw abonneenummer, dat hebben wij nodig om uw korting te kunnen verwerken. Per abonneenummer wordt er voor één persoon korting aangeboden. Het nummer kunt u vinden op de adresdrager op de seal van het tijdschrift.
Studentenkorting: studenten krijgen bij vermelding van hun studentnummer € 29,- korting op de deelnameprijs.


Aanmelden:
Voor dit symposium kunt u zich vooraf online aanmelden via de website, u ontvangt van ons daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing. Als u wilt annuleren dan dient dit altijd per email of aangetekend schrijven te geschieden. De vier verschillende termijnen voor gedeeltelijke creditering van de deelnamekosten kunt u teruglezen in artikel 7 van de algemene voorwaarden.

Locatie:
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Deze locatie is goed bereikbaar ten opzichte van de snelweg (A10, afrit S111), metro (halte Van der Madeweg) en trein (station Duivendrecht). Zie voor een uitgebreide routebeschrijving.