Masterclass Effectief begeleiden van kind, student en client


Datum: 24 maart 2017
Locatie: Bildung.City, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: 139.00 excl. btwHet opheffen van handelingsverlegenheid in onderwijs en zorg

Als begeleider van kinderen, jongeren en/of volwassenen kun je twijfelen over of vastlopen op de aanpak die je wilt volgen. Je haalt van alles uit de kast maar niets slaat aan. Dan komt er een moment dat je het niet meer weet. Wat kun je dan doen? Wat is handig en nuttig? En wanneer zet je een interventie in?

Ida Stamhuis, docent en therapeut, heeft vanuit haar praktijkervaring met volwassenen, kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten een model ontwikkeld waarmee in iedere setting de handelingsverlegenheid doorbroken kan worden. Haar Ziezo®-model is een instrument dat zowel voor de begeleider als de cliënt handvatten biedt voor zelfreflectie en effectieve interventies die de impasse doorbreken en nieuwe openingen bieden.

In deze interactieve masterclass laat Ida Stamhuis je ervaren hoe je vanuit meerdere invalshoeken binnen het onderwijs, een therapeutische setting of zorgtraject aan de slag kunt. Het wordt een actieve, inspirerende middag waarin verrassende verbindingen worden gelegd en uiteenlopende inzichten gaan samenvallen.

Wanneer je je openstelt voor de ervaringsactiviteiten van deze middag ga je naar huis met een rugzak vol prettige gedachten, handvatten voor effectieve interventies, levenslust, meer zelfkennis en een grote glimlach.

Na afloop krijg je het boek Zelfvertrouwen en levenslust (t.w.v. 29,90) geschreven door Ida Stamhuis mee naar huis. Bij deelnemers die het boek al in hun bezit hebben wordt het aanschafbedrag in mindering gebracht op het bedrag van de masterclass. Als je het boek al in je bezit hebt, kan je dit aangeven door de boekkorting te gebruiken. Zie meer informatie bij kortingen.

Ida Stamhuis is coach, trainer en therapeut. Sinds 1998 werkt zij vanuit haar eigen praktijk met volwassenen, kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten. Ze ondersteunt hen bij hun persoonlijke ontwikkeling. In haar zoektocht naar de bronnen van zelfvertrouwen en levenslust heeft zij door studie en ervaring het Ziezo®-model ontwikkeld.

Doelgroep
Opleiders, leerkrachten en therapeuten van volwassenen en kinderen

Meer informatie, het programma, toelichting op de inhoud en achtergrondinformatie leest u in het online programmaboekje van het symposium op www.240317.logacom.nl

PROGRAMMA
13.30 uur - Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur - Welkom en toelichting
14.05 uur - Activiteit: Zorg voor jezelf

Wanneer voel jij je vol zelfvertrouwen? Wanneer onzeker of lusteloos? Wat is het effect ervan op jouw gevoel van levenslust? In deze workshop onderzoek je en wissel je met elkaar uit wat je in sommige situaties nodig hebt en hoe je voor jezelf zorg.
14.30 uur - Het ZieZo-model, de ervaringsdeskundigen
Wat houdt het ZieZo-model in? Na een korte uitleg en met behulp van beeldmateriaal van ervaringsdeskundigen gaan we in op wat het model betekent en hoe de lagen met elkaar in verbinding staan.
15.00 uur - koffie- en theepauze
15.30 uur - Werk je met kinderen, laat ze spetteren van zelfvertrouwen!

Hoe is het Ziezo-model in te zetten in de therapeutische praktijk en hoe sluit het aan bij de ontwikkelingen in het onderwijs?
16.00 uur - Krachtgericht communiceren
Wie je ook begeleidt, prikkel ze om zich te ontwikkelen!
16.20 uur - Een ervaringsactiviteit
Niet praten maar doen!
16.30 uur - Uitwisseling (plenair)
Met microfoon en camera registreren we de toepassing van de ZieZo-methodiek.
17.00 uur - Afronding met een drankje/hapje
17.30 uur - Einde

Deelnamekosten:
Het tarief voor deelname aan deze inspirerende middag bedraagt € 139,- excl. BTW. Dit is inclusief het boek Zelfvertrouwen en levenslust van Ida Stamhuis (t.w.v. € 29,90), congresmateriaal, consumpties en borrel na afloop.

Kortingen:
Meerpersoonskorting: bij meerdere inschrijvingen vanuit één organisatie geldt meerpersoonskorting. Eerste deelnemer betaalt 100%, de tweede inschrijving krijgt 5% korting en de derde en alle volgende inschrijvingen krijgen 10% korting op congresdeelname. Voorwaarde is dat het factuuradres voor alle deelnemers gelijk is. Studentenkorting: studenten krijgen bij vermelding van hun studentnummer € 50,- korting op de deelnameprijs van de masterclass. Boekkorting: Als u het boek al in uw bezit heeft, kunnen de boekkosten t.w.v. € 29,90 op het aanmeldtarief in mindering worden gebracht. Dit dient u aan te geven bij de aanmelding. Boekkorting:Heeft u het boek al? Dan hoeft u de prijs van het boek (€ 29,90) niet te betalen!

Aanmelden:
Voor dit symposium kunt u zich vooraf online aanmelden via de website, u ontvangt van ons daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing. Als u wilt annuleren dan dient dit altijd per email of aangetekend schrijven te geschieden. De vier verschillende termijnen voor gedeeltelijke creditering van de deelnamekosten kunt u teruglezen in artikel 7 van de algemene voorwaarden.

Locatie:
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Deze locatie is goed bereikbaar ten opzichte van de snelweg (A10, afrit S111), metro (halte Van der Madeweg) en trein (station Duivendrecht). Zie voor een uitgebreide routebeschrijving.