8e Jaarcongres LVB


Datum: 12 september 2017
Locatie: Regardz Nieuwe Buitensociëteit , Zwolle
Prijs: 250.00 excl. btw

Aanmelden

De 8e editie van het Jaarcongres LVB is alweer ingepland! Het congres zal plaatsvinden op dinsdag 12 september in Regardz Nieuwe Buitensociëteit te Zwolle.

De afgelopen jaren is het aantal mensen met een LVB in Nederland enorm gestegen. Daarnaast is de problematiek van kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) steeds complexer geworden. Die problemen zijn echter lastig te herkennen en te beoordelen. LVB’ers overschatten zichzelf vaak en willen niet onderdoen voor anderen, waardoor ze de neiging hebben zorg en ondersteuning te mijden. Ook de omgeving overschat LVB’ers dikwijls, met als gevolg dat deze groep wordt overvraagd. Gevolg is dat er nog meer problemen en frustraties ontstaan die uiteindelijk tot gedrags- of verslavingsproblemen kunnen leiden, of zelfs tot criminaliteit.

Tijdens dit congres gaan ervaren sprekers in plenaire inleidingen en in deelsessies in op drie verschillende thema's in relatie tot LVB. Deze thema's zijn:
  • LVB & gedragsproblemen
  • LVB & verslaving
  • LVB & criminaliteit

Logacom werkt momenteel nog aan de definitieve programmering voor dit congres. Zodra er meer informatie beschikbaar is, dan vermelden wij dat op de congreswebsite www.lvbcongres.nl

Doelgroep: Het congres is gericht op professionals werkzaam in/bij jeugdzorg, welzijn, GGZ, (speciaal) onderwijs, verslavingszorg, politie, reclassering, gemeente en rechterlijke macht.

EARLY BIRD Inschrijven voor deze dag is al mogelijk! Doet u dit uiterlijk 1 juli 2017 dan ontvangt u 10% EARLY BIRD korting! Vroege aanmelders krijgen uiteraard later de gelegenheid om voorkeuren voor deelsessies op te geven.

Aanmelden