3e Echtscheidingscongres


Datum: 22 juni 2017
Locatie: Meervaart, Amsterdam
Prijs: 295.00 excl. btwEr is weer een flink aantal nieuwe ontwikkelingen te presenteren rondom echtscheiding tijdens dit 3e congres: de veranderde zienswijze en aanpak vanuit de familierechters, de opkomst van de bijzondere curator in jeugdzaken, de kindbehartiging, de relatielessen, meerdere varianten in doelgroepgerichte mediation: specifiek voor de 50+ groep of de provocatieve aanpak. Verder zijn bestaande kindgerichte interventies en aanpakken aangepast en verbeterd, zoals het zandkastelenprogramma en kinderen uit de knel.

De rol en stem van het kind als leidraad
Zeker waar kinderen in het geding zijn, is het nu anno 2017 zaak de belangen van het kind voorop te stellen. Te vaak en teveel wordt de last van de echtscheiding op de schouders van het kind gelegd: meestal onbedoeld, maar de gevolgen in het nu en met name voor de toekomst zijn overweldigend.

En ondanks de groeiende maatschappelijke aandacht en initiatieven neemt de nadelige positie van het kind in intensiteit nauwelijks af. Dat moet gaan veranderen. Al jarenlang wordt onder andere ingezet op het toevoegen van de bijzondere curator, maar het proces waarin dit zou moeten plaatsvinden duurt veel te lang en de uitkomsten zijn onduidelijk. Wij hopen dat het congres een impuls hieraan kan gaan geven.

Logacom werkt momenteel nog aan de definitieve programmering voor dit congres. Zodra er meer informatie beschikbaar is, dan vermelden wij dat op de congreswebsite www.echtscheidingscongres.nl.

EARLY BIRD
Inschrijven voor deze dag is uiteraard mogelijk! Doet u dit uiterlijk 1 mei 2017 dan ontvangt u 10% EARLY BIRD korting! Vroege aanmelders krijgen uiteraard later de gelegenheid om voorkeuren voor deelsessies op te geven.


Deelsessies:


1.Gestructureerde inventarisatie van partnergeweld bij conflictscheidingen
2.Systemisch bemiddelen bij (echt-)scheiding rond zorgverdeling
3. Stem van het kind in de ouderschapsreorganisatie
4. DEES, programma bij complexe scheidingen
5. Ouderschap Blijft. Ook na een scheiding
6. Richtlijn complexe scheidingen Fier
7. Wijzer bij Scheiden
8.De bijzondere curator aan het werk
9. Stoppen als partners, doorgaan als ouders
10. Relaties en kinderen