MiddagSymposium Werken in de halfde lijn


Datum: 16 april 2018
Locatie: Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: 139.00 excl. btw

Aanmelden

Sociaal werk in de wijk is werken in de halfde lijn. Tijdens dit symposium praten de inleiders u bij aan de hand van recente opbrengsten uit praktijk- en actieonderzoek. Voorbeelden hiervan zijn de Samenredzaamheidsmonitor voor het in kaart brengen en houden van de samenredzaamheid van hulpvragers en het ondersteuningsplan voor het toeleiden naar passende zorg.

In het eerste deel van het symposium worden de verschillende opbrengsten van het onderzoek met de deelnemers besproken. In het tweede deel van het symposium gaan de inleiders dieper in op ‘casuïstiekbespreking’ en ‘ondersteuningsplan maken’. Tijdens het symposium delen de inleiders hun recente inzichten en stemmen deze af met kennis en vaardigheden van de deelnemers waardoor er nieuwe inzichten kunnen ontstaan (bij deelnemers en inleiders).

Doelgroep

Dit middagsymposium richt zich op de sociaal werkers in de wijk, maar biedt ook belangrijke inzichten voor hen die wijkwerkers opleiden of faciliteren zoals docenten, beleidsmakers en managers.

Bij deelname krijgt u het boek Werken in de halfde lijn (t.w.v. € 21,50), geschreven door Lineke Verkooijen en Quinta Ansem waarmee u een aantal zaken nog eens na kunt lezen.

Programma

13.00 uur Inloop

13.30 uur Opening

13.45 uur Werken in de halfde lijn, wat is dat?

Lineke Verkooijen, lector van lectoraat klantenperspectief in ondersteuning en zorg van Windesheim Flevoland Via ‘Wijkwerkers en hun opdracht’ worden inspirerende handvatten geïntroduceerd voor het handelen van wijkwerkers. In essentie gaat het om een procesmethodiek met bijbehorend instrumentarium dat bestaat uit: toelatingsmodel, samenredzaamheidmonitor, ondersteuningsplan, collegiale raadpleging, preventie en presentie. 14.30 uur Pauze

15.00 uur Werken in de halfde lijn, hoe doe je dat?

Quinta Ansem, onderzoeker/docent van lectoraat klantenperspectief in ondersteuning en zorg van Windesheim Flevoland In het tweede deel gaat u vooral zelf aan de slag. Samen met de andere deelnemers. De inleiders dagen u uit om uw eigen praktijkervaringen en de recente inzichten met elkaar te confronteren. Centraal staan vragen als: Wat gaat goed in uw praktijk en wilt u graag zo houden? Waar zitten ontwikkelvragen en wat kunnen de recente inzichten hier in betekenen? En wat heeft u nog meer nodig? Het betreft de onderwerpen: (1) Casuïstiekbespreking en (2) Ondersteuningsplan maken

16.30 uur - Borrel en nazit

Deelnamekosten:

Het tarief voor deelname aan deze inspirerende middag bedraagt € 139,00 excl. BTW, dit is inclusief Werken in de halfde lijn, ter waarde van € 21,50 congresmateriaal, consumpties en borrel na afloop.

Aanmelden: Voor dit symposium kunt u zich vooraf online aanmelden via de website, u ontvangt van ons daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing. Als u wilt annuleren dan dient dit altijd per email of aangetekend schrijven te geschieden. De vier verschillende termijnen voor gedeeltelijke creditering van de deelnamekosten kunt u teruglezen in artikel 7 van de algemene voorwaarden.

Locatie:
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Deze locatie is goed bereikbaar ten opzichte van de snelweg (A10, afrit S111), metro (halte Van der Madeweg) en trein (station Duivendrecht). Zie voor een uitgebreide routebeschrijving.


Aanmelden