020-320 33 64 | office@logacom.nl
Logacom congresorganisatie

MiddagSymposium Openheid over eigen kwetsbaarheid

31 mei 2018

Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht

€ 129,00 excl. BTW


Het inzetten van je eigen kwetsbaarheid in de hulpverlening is geen sinecure. Tot voor kort was dit voor veel hulpverleners, -psychiaters, gz-psychologen, sociotherapeuten etc.- nog ongebruikelijk. Inmiddels blijkt dat het inzetten van de eigen kwetsbaarheid, de cliënt/patiënt ook juist veel te bieden heeft. In dit MiddagSymposium hoort u de ervaringen van professionals die besloten hun kwetsbaarheid niet langer te verhullen.

Deze middag wordt door SWP i.s.m. de redactie van het tijdschrift Participatie en Herstel georganiseerd. De abonnees van het tijdschrift Participatie en Herstel betalen slechts € 99,- excl. BTW.

Meer informatie over deze middagsymposium vindt u op http://310518.logacom.nl

Doelgroep
Psychologen, psychiaters, sociotherapeuten, en andere hulpverleners van GGZ tot in de wijk

Programma
13.00 uur Inloop
13.30 uur Opening dagvoorzitter Irene van der Giessen
Consulent / Directeur bij Stichting HerstelTalent, hoofdredacteur Participatie en Herstel
13.40 uur Niets te verliezen?
Annemieke van der Steenhoven, psychiater en waarnemend geneesheer-directeur bij GGZingeest.
Wat maakt het voor professionals moeilijk open te zijn over eigen klachten en eigen kwetsbaarheid? Of over problemen in hun eigen familie? Wat houdt hen tegen en wat stimuleert hen juist dit wel te doen? De spreekster vertelt over haar eigen ervaringen hiermee. Het verhullen van eigen kwetsbaarheid begon bij haar in de opleiding en werd voortgezet in de eerste banen als psychiater. Zij vertelt waar ze in het begin bang voor was toen ze af en toe iets over zichzelf los liet of over haar familie. Ze kan er steeds beter haar weg in vinden maar echt gewend is ze er nog niet aan. In haar rol als geneesheer directeur staat ze weer voor een nieuwe uitdaging. Kan je in die rol open zijn over je eigen kwetsbaarheid?
14.20 uur Repelsteeltje in de psychiatrie
Clara Koek-Michels, psychotherapeut/GZ-psycholoog bij GGZ-NHN,woont in Alkmaar
In mijn verhaal neem ik je mee naar de wortels van de depressie en psychose die ik meemaakte en hoe dit in de jaren 80 werd behandeld. Ik hield er een drive aan over het anders te willen doen en werd psycholoog. Het duurde bijna 30 jaar voordat ik besloot in mijn werk open te zijn over mijn cliëntervaringen. Wat dit betekent in mijn werk maar ook voor mij persoonlijk wil ik ten slotte delen, en ga graag in gesprek over wat dit oproept.
15.00 uur Pauze
15.30 uur Het belang van écht luisteren
Jeroen Kloet, psychiater, ggz Breburg en Vroeg Interventie Psychose team
Jeroen Kloet vertelt over het anti stigma café ( zie www.antistigmacafe.nl). Middels interviews met hulpverleners en cliënten tracht men openheid te creëren voor elkaars verhalen over psychische kwetsbaarheid. Daarbij vertelt de spreker ook iets over zijn eigen dubbelrol als psychiater en als cliënt. Zodoende wil hij stigma trachten te doen verminderen door mensen uit te nodigen goed naar elkaars verhaal te luisteren. Want écht luisteren doet je verder kijken is daarbij zijn motto.
16.15 uur Borrel en nazit
17.00 uur Einde

Aanmelden:
Voor dit symposium kunt u zich vooraf online aanmelden via de website, u ontvangt van ons daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing. Als u wilt annuleren dan dient dit altijd per email of aangetekend schrijven te geschieden. De vier verschillende termijnen voor gedeeltelijke creditering van de deelnamekosten kunt u teruglezen in artikel 7 van de algemene voorwaarden.

Locatie:
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Deze locatie is goed bereikbaar ten opzichte van de snelweg (A10, afrit S111), metro (halte Van der Madeweg) en trein (station Duivendrecht). Zie voor een uitgebreide routebeschrijving.