Een jong kind (0-6) dat opgroeit in een omgeving waarin geweld aan de orde is, wordt getekend voor de rest van zijn leven. De impact hiervan is niet altijd zichtbaar. Het is belangrijk tijdig de juiste signalen op te merken.
Het complete programma

Landelijk Congres Ouderschapskennis


Datum: 26 juni 2018
Locatie: Aristo, Amsterdam
Prijs: 345.00 excl. btwOuders de regie?!
Ervaringskennis van ouders als startpunt in praktijk én wetenschap.

Interactief Congres Ouderschapskennis 2018

Tijdens het interactieve congres Ouderschapskennis 2018 delen Lieve Cottyn, Katie Lee Weille en Menno Oosterhoff tijdens de plenaire sessies hun kennis en ervaring met het werken met ouders. Hoe kun je de ervaringskennis van ouders als startpunt nemen? Wat hebben zij geleerd? Welke vragen, dilemma’s en hobbels roept dit op binnen hun werkveld?

Vanuit het idee dat uitwisseling en actieve deelname aan de inhoud voor deelnemers meer oplevert dan alleen maar luisteren naar bijdragen van sprekers, is gekozen voor een vernieuwende opzet voor het Congres Ouderschapskennis 2018. Tijdens de plenaire- en deelsessies zijn er geen ‘sprekers’ maar ‘Delers’. Ervaringsdeskundige ouders nemen u gedurende de dag mee en maken u deelgenoot van hun verhaal. Tijdens de deelsessies van anderhalf uur is er ruimte om de diepte in te gaan binnen een door u gekozen thema.
De dag wordt plenair afgesloten met een prikkelende en uitdagende Stand-up Blog en uiteraard een ouderschapsborrel.

Abonnees van het tijdschrift Ouderschapskennis kunnen rekenen op een korting van 50 euro!

Meer informatie en het volledige programma vind je op de congreswebsite www.ouderschapscongres.nl

Doelgroep:
Bedoeld als bij- en nascholing voor professionals werkzaam in zorg, welzijn en onderwijs (in Nederland en Vlaanderen). Werk- en denkniveau: hbo+/universitair.

EARLY BIRD
Inschrijven voor deze dag is al mogelijk! Doet u dit uiterlijk 15 januari 2018 dan ontvangt u ruim 10% EARLY BIRD korting en betaalt u slechts €310,50 (excl. btw) voor uw deelname! Vroege aanmelders krijgen uiteraard later de gelegenheid om voorkeuren voor deelsessies op te geven.Deelsessies:


1. Interpretative Phenomenological Analysis (IPA) in de praktijk: Prematuur geboren. Onderzoek naar ervaringen van ouders.
2. Ouders; ervaren en deskundig
3. Ouders & Zorginstelling. Wie heeft de regie? Van professioneel support naar partnership
4. ‘Ports of entry’