Een jong kind (0-6) dat opgroeit in een omgeving waarin geweld aan de orde is, wordt getekend voor de rest van zijn leven. De impact hiervan is niet altijd zichtbaar. Het is belangrijk tijdig de juiste signalen op te merken.
Het complete programma

Studiemiddag Differentieren in de les


Datum: 25 januari 2018
Locatie: Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: 125.00 excl. btwMaak het onderwijs passend voor de leerling en voor jezelf

Differentiëren staat hoog op de agenda in scholen voor voortgezet onderwijs. ‘Maatwerk’, het passend maken van onderwijs is de trend. Scholen staan voor de opdracht om hun onderwijs zo in te richten dat ze kunnen afstemmen op verschillen tussen leerlingen.
In deze werkbijeenkomst gaan we aan de slag met differentiëren op small en medium niveau. Bij small differentiëren maak je het leren van leerlingen en de verschillen daartussen zichtbaar door de inzet van werkvormen en het vormgeven van zelfstandig werken in de les. Met kleine ingrepen in de les kun je op die manier al een groot effect bereiken. Bij medium differentiëren ontwikkel je leerarrangementen en laat je leerlingen ook keuzes maken op niveau, tempo, leervoorkeur en/of begeleiding. Ze zijn vrijer om hun eigen aanpak te kiezen dan bij small differentiëren Het uitgangspunt is je eigen les, dus aan het eind van de bijeenkomst heb je een aantal handvatten waarmee je naar eigen behoeften kunt differentiëren.

Meer informatie over deze studiemiddag vindt u op http://250118.logacom.nl

Otto de Loor traint, coacht en adviseert directie, team- & sectieleiders, docenten, mentoren VO & educatieve instellingen, op basis van eigen leer- en ontwikkelingsvragen. Dit op het terrein van ambachtelijk vakmanschap en persoonlijk meesterschap. Hij is zelfstandig trainer/consultant/coach en is werkzaam als lerarenopleider bij de universiteit van Utrecht; Graduate School of Teaching. In zijn boek Differentiëren: Small, Medium, Large – de verbinding tussen zinvol en betekenisvol onderwijs geeft hij handvatten, voorbeelden en toepassingsmogelijkheden om differentiatie vorm te geven. Na afloop van de studiemiddag neemt u het boek mee naar huis.

Doelgroep: Leraren VO en MBO

PROGRAMMA

13.00 uur Inloop

13.30 uur Strategisch koersen op differentiëren, hoe pak je het aan?
Otto de Loor, trainer, coach, lerarenopleider

15.00 uur Koffie/thee pauze

15.30 uur Hoe maak je de vertaalslag met het team naar de onderwijspraktijk?
Otto de Loor, trainer, coach, lerarenopleider

16.30 uur – Afronding en ontvangst boek met hapje en drankje

Deelnamekosten:

Het tarief voor deelname aan deze inspirerende middag bedraagt € 125,00 excl. BTW, dit is inclusief het boek Differentiëren: Small, Medium, Large, ter waarde van € 29,50 congresmateriaal, consumpties en borrel na afloop.

Aanmelden:
Voor dit symposium kunt u zich vooraf online aanmelden via de website, u ontvangt van ons daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing. Als u wilt annuleren dan dient dit altijd per email of aangetekend schrijven te geschieden. De vier verschillende termijnen voor gedeeltelijke creditering van de deelnamekosten kunt u teruglezen in artikel 7 van de algemene voorwaarden.

Locatie:
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Deze locatie is goed bereikbaar ten opzichte van de snelweg (A10, afrit S111), metro (halte Van der Madeweg) en trein (station Duivendrecht). Zie voor een uitgebreide routebeschrijving.