Een jong kind (0-6) dat opgroeit in een omgeving waarin geweld aan de orde is, wordt getekend voor de rest van zijn leven. De impact hiervan is niet altijd zichtbaar. Het is belangrijk tijdig de juiste signalen op te merken.
Het complete programma

Autisme: is sociale cognitie leerbaar?


Datum: 30 januari 2018
Locatie: Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: 129.00 excl. btwVeel kinderen en jongeren met autisme volgen behandelingen of trainingen. Maar werken deze wel? Werken ze ook voor ieder kind of jongere? Wat weten we tot nu toe over de effecten? En wat zijn de e-health ontwikkelingen op dit gebied?

Dit zijn slechts enkele vragen die tijdens dit symposium aan de orde komen. Daarnaast wordt deze middag ingegaan op de effecten van twee specifieke behandelingen op het gebied van sociale cognitie. Allereerst wordt ingegaan op de Theory of Mind (ToM) training, om het inlevend vermogen te vergroten. Hierbij is aandacht voor de bijbehorende e-health versie, de ToM-e training. Daarna wordt de PEERS training geëvalueerd, voor het autonoom aangaan van relaties met leeftijdsgenoten. Daarbij wordt kennis gemaakt met de Friendmaker app.

Meer informatie over dit symposium en het volledige programma vindt u op www.300118.autismesymposia.nl

Doelgroep:
Professionals in de (geestelijke) gezondheidszorg en de jeugdhulpverlening, in onderwijs- en arbeidsorganisaties en onderzoekers. Maar ook voor studenten (psychologie, orthopedagogiek, medicijnen), zelfstandige beroepsbeoefenaren en de geïnteresseerde ouder.

Deelnamekosten:
Het tarief voor deelname aan deze inspirerende middag bedraagt € 129,00 excl. BTW, dit is inclusief congresmateriaal, consumpties en borrel na afloop. De abonnees van het tijdschrift WTA betalen slechts € 99,- excl. BTW.

Kortingen:
Meerpersoonskorting: bij meerdere inschrijvingen vanuit één organisatie geldt meerpersoonskorting. Eerste deelnemer betaalt 100%, de tweede inschrijving krijgt 5% korting en de derde en alle volgende inschrijvingen krijgen 10% korting op congresdeelname. Voorwaarde is dat het factuuradres voor alle deelnemers gelijk is.
Studentenkorting: studenten krijgen bij vermelding van hun studentnummer € 29,- korting op de deelnameprijs.
Abonneekorting: WTA-abonnees ontvangen € 30,- korting op de deelnameprijs. Voorwaarde is opgave van uw abonneenummer, dat hebben wij nodig om uw korting te kunnen verwerken. Per abonneenummer wordt er voor één persoon korting aangeboden. Het nummer kunt u vinden op de adresdrager op de seal van het tijdschrift.

Aanmelden:
Voor dit symposium kunt u zich vooraf online aanmelden via de website, u ontvangt van ons daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing. Als u wilt annuleren dan dient dit altijd per email of aangetekend schrijven te geschieden. De vier verschillende termijnen voor gedeeltelijke creditering van de deelnamekosten kunt u teruglezen in artikel 7 van de algemene voorwaarden.

Locatie:
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Deze locatie is goed bereikbaar ten opzichte van de snelweg (A10, afrit S111), metro (halte Van der Madeweg) en trein (station Duivendrecht). Zie voor een uitgebreide routebeschrijving.