Een jong kind (0-6) dat opgroeit in een omgeving waarin geweld aan de orde is, wordt getekend voor de rest van zijn leven. De impact hiervan is niet altijd zichtbaar. Het is belangrijk tijdig de juiste signalen op te merken.
Het complete programma

Hechtingscongres


Datum: 15 februari 2018
Locatie: NBC, Nieuwegein
Prijs: 345.00 excl. btwBij het congres 'Gehechtheid in de behandelkamer', komen professionals werkzaam in de (jeugd) hulpverlening samen en worden op de hoogte gebracht van inzichten en methodieken rondom het thema hechting. Aanleiding is o.a. de vertaling van het werk van Dan Hughes grondlegger van de Dyadic Developmental Psychotherapy (DDP) door SWP uitgeverij; werkboek gehechte gezinstherapie. Iedere deelnemer ontvangt tevens de vertaling van het werkboek gehechte gezinstherapie t.w.v. 47,50.
U heeft aan het einde van de dag een globaal overzicht van beschikbare interventies voor het expliciet werken aan opbouwen of repareren van gehechtheidsrelaties van wat er op dit moment in Nederland is, voor jonge maar vooral ook voor oudere kinderen (en volwassenen).


Meer informatie en het volledige programma kunt u nalezen op de congreswebsite www.hechtingscongres.nlDeelsessies:


A. Basic Trust. Hechting en Trauma; de essentiële rol van ouders/verzorgers bij de behandeling.
B. Dromen over gehechtheid, Symbooldrama, een psychotherapeutische methode.
C. Hechter, een kortdurende interventie voor het verbeteren van de ouder-kind interactie. Hoe focus je in de behandeling op het vergroten van emotionele beschik
D. Als de nieuwsgierigheid nog in de kast zit
E. Theraplay, opgroeien met plezier
F. Verbindend Gezag vanuit Geweldloos Verzet, een nieuwe manier van leiding geven en gezag dragen, verwerven en vormgeven, in de context van deze tijd
G. VIPP-SD: Bevorderen van sensitief opvoeden en gehechtheid
H. Sensorimotor Psychotherapie: Trauma, gehechtheid en de wijsheid van het lichaam
I. Een kennismaking met Preventieve interventie voor pleeg- en adoptieouders (PIPA)
J. Dyadic Developmental Psychotherapy (DDP) in de praktijk; new family, new script?