Een jong kind (0-6) dat opgroeit in een omgeving waarin geweld aan de orde is, wordt getekend voor de rest van zijn leven. De impact hiervan is niet altijd zichtbaar. Het is belangrijk tijdig de juiste signalen op te merken.
Het complete programma

Babycongres


Datum: 20 maart 2018
Locatie: ReeHorst, Ede
Prijs: 269.00 excl. btwBaby’s zijn de meest kwetsbare mensen van de samenleving. Het is dus zeer belangrijk om goed te zorgen voor deze doelgroep. Gelukkig is er steeds meer kennis over de ontwikkelingen van baby's, de invloed van de omgeving op de ontwikkeling van de baby krijgt meer aandacht en de interactie tussen moeder en kind is van groot belang voor de rest van zijn leven. Niet voor niets dat er steeds meer vraag is naar specialisme omtrent deze groep.
Tijdens het Babycongres wordt gehoor gegeven aan deze vraag. U wordt op de hoogte gebracht van (nieuwe) inzichten rondom het thema baby’s. Er is zowel aandacht voor de nieuwe wetgeving, als voor de verschillende methodieken. Ook krijgt u kennis over de ontwikkeling in de eerste levensjaren van een kind, wat zowel ouders als professionals handvatten geeft voor het leven en omgaan met baby’s.


Meer informatie en het volledige programma kunt u nalezen op de congreswebsite www.babycongres.nlDeelsessies:


A. Pedagogische ondersteuning van de baby en zijn ouders
B. Vertalen van babykennis naar praktijk
C. Met VIB (Video interactiebegeleiding) kijken naar baby’s
D. Aanraakspel met baby’s: bouwen aan relatie
E. Handelingsverlegenheid bij signalering
F. Gehechtheid onder druk
G. Levensreddende handelingen bij baby's.
H. Kinderen die vrij spelen kunnen de wereld beter aan
I. Wet IKK: een zegen of een vloek voor 0-jarigen?
J. Ontwikkelingsstimulerend werken met baby’s