Een jong kind (0-6) dat opgroeit in een omgeving waarin geweld aan de orde is, wordt getekend voor de rest van zijn leven. De impact hiervan is niet altijd zichtbaar. Het is belangrijk tijdig de juiste signalen op te merken.
Het complete programma

7e Jaarcongres Leve het jonge kind


Datum: 6 november 2018
Locatie: Jaarbeurs, Utrecht
Prijs: 269.00 excl. btwGelukkige start van een nieuw begin!

Op dinsdag 6 november is het 7e Jaarcongres Leve het Jonge Kind! in de Jaarbeurs Utrecht. Traditiegetrouw opent Bas Levering het congres en gaat hij in gesprek met Sieneke Goorhuis over de laatste ontwikkelingen rondom het jonge kind. Wat gaat goed en wat kan beter? Aansluitend spreekt Annerieke Boland over spelen dat kenmerkend is voor jonge kinderen. Spelen vanuit het perspectief van het kind is belangrijk voor verbinding met het kind en dat is een primaire voorwaarde voor de kwaliteit van spel.

De ontwikkeling van kinderen is van meer afhankelijk dan alleen de 'stof' die zij (spelend) krijgen en tot zich nemen. Jannette Prins vertelt over de invloed van natuur(rijke buitenomgeving) op de taal-denkontwikkeling van jonge kinderen. De begeleiding van temperamentvolle kinderen is soms extra uitdagend. Eva Bronsveld geeft in een inspirerende lezing meer inzicht in wat kinderen met iets meer temperament nodig hebben en wat jij als professional kan doen om hen te begeleiden en ondersteunen.

Wil je meer weten over de lezingen die op het programma staan? Of ben je nieuwsgierig naar de 23 verschillende deelsessies waar je uit kunt kiezen? Ga dan naar www.hetjongekind.nl

Doelgroep:
Het congres is bedoeld voor: Kleuterjuffen en -meesters oftewel leerkrachten in de onderbouw, remedial teachers, intern begeleiders, (ortho)pedagogen, zorgcoördinatoren, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en buitenschoolse opvang en PABO/ROC studenten en docenten. En natuurlijk ieder ander die het jonge kind een warm hart toedraagt.

EARLY BIRD
Inschrijven voor deze dag is al mogelijk! Doet u dit voor 21 september 2018 dan ontvangt u 10% EARLY BIRD korting en betaalt u €242,10 (excl. btw) voor uw deelname! Snelle beslissers krijgen uiteraard later de mogelijkheid om voorkeuren voor deelsessies op te geven.

Informatie:
Meer informatie en het programma kunt u binnenkort vinden op de congreswebsite www.hetjongekind.nlDeelsessies:


1.Muziek is goed voor het brein: hoe geef je daar invulling aan?
2. De Kinderopvangcoach
3. Leve de klanken!
4.Uit de box denken; kwaliteitsbasis voor baby’s, ook buiten!
5. Peuters met TOS
6. Gezonde ontwikkeling begint bij de mond
7. Zin en onzin van digitale prentenboeken en apps
8. Ontwikkeling bij kinderen zien en waarderen
9. 'De Geit en zijn vriendjes'
10. Gelukkige kinderen in een gelukkige klas
11. ”Loose Parts", werk jij er al mee?
12.Onderzoekend leren, de werkjes voorbij!
13. Doelgericht hoekenspel
14. Kennis geeft vrijheid om in te spelen op kinderen!
15. De kunst van kijken!
16. Toekomstbestendig onderwijs aan kleuters: Skillis in groep 1-2
17.Schoolrijpheid onder de loep: de overgang van 2 naar 3
18. Dansen: de ultieme verrijkte speel-leeromgeving
19. Kinderen als onze leermeesters
20.Pedagogisch Leiderschap
21. Pedagogische Tact
22.‘Nonstop kinderen’: Omgaan met kinderen die 24/7 je aandacht vragen
23. Uurtje vrije studie voor bezoek aan de informatiemarkt