Een jong kind (0-6) dat opgroeit in een omgeving waarin geweld aan de orde is, wordt getekend voor de rest van zijn leven. De impact hiervan is niet altijd zichtbaar. Het is belangrijk tijdig de juiste signalen op te merken.
Het complete programma

BBMP Debat: IKK en Baby-opvang


Datum: 29 mei 2018
Locatie: Bildung.city, Spaklerweg 79, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: 99.00 excl. btwDe IKK-Babyplannen:
voeden, verbeteren of verwerpen?De BKR voor nul-jarigen wordt aangepast van 1 pedagogisch medewerker op 4 kinderen, naar 1 op 3. Dat de regeling een jaar later - niet per 1 januari 2018 maar per 1 januari 2019 - ingaat heeft de commotie nauwelijks doen afnemen. Onder de door een aantal directeuren geïnitieerde petitie om deze onder de huidige voorwaarden in te trekken staan al 7000 handtekeningen. De maatregel leidt tot oplopende kosten, zowel voor ondernemers als voor ouders. Een extra probleem is dat er onvoldoende gekwalificeerde medewerkers beschikbaar zijn. Vanuit pedagogische hoek klinkt steun voor deze maatregel van de overheid vanwege de beoogde kwaliteitsverhoging van de kinderopvang als geheel.
In het debat zijn niet alleen de organisatorische effecten van de maatregel van belang, maar komt ook het competentieniveau van de pedagogisch medewerker die met baby’s werkt aan de orde .

BBMP brengt verschillende standpunten en partijen samen om helder te krijgen wat de verschillende standpunten feitelijk en inhoudelijk precies betekenen. Uiteindelijk doel is een bijdrage te leveren aan de professionele opvang van baby’s in de naaste toekomst.

Met medewerking van :

PEDAGOGEN:
Josette Hoex, Nederlands JeugdInstituut


ONDERNEMERS:
Cor Schuurman, bestuurder Tinteltuin

OUDERS:
Gjalt Jellesma, voorzitter BOINK

OPLEIDINGEN:
Jurjen Slootstra, Opleidingsmanager Pedagogisch Werk, ROC Amsterdam

VANUIT DE BABYBELANGEN:
Marilse Eerkens, Correspondent Kinderomgang van De Correspondent

GESPREKSLEIDING:
Bas Levering, moderator

Inloop 12.30 en borrel om 16.30


Toegangsprijs 99 euro; Abonnees van BBMP: 49 euro excl btw