Een jong kind (0-6) dat opgroeit in een omgeving waarin geweld aan de orde is, wordt getekend voor de rest van zijn leven. De impact hiervan is niet altijd zichtbaar. Het is belangrijk tijdig de juiste signalen op te merken.
Het complete programma

Congres Jonge Veelplegers


Datum: 18 december 2018
Locatie: NBC, Nieuwegein
Prijs: 297.00 excl. btw

Aanmelden

Veelplegers aanpakken


Let op! Wegens succes in het aantal aanmeldingen verhuizen wij met dit congres naar een andere locatie waar wij meer ruimte hebben. De nieuwe locatie is het NBC in Nieuwegein. Een locatie met gratis parkeergelegenheid en slechts 10 minuten met de tram vanaf Utrecht Centraal.

Geen adolescentenstrafrecht voor jonge veelplegers! En ook geen voorwaardelijke sanctie! Dit zijn een paar van de beleidsaanbevelingen naar aanleiding van een studie vanuit de Universiteit Utrecht waarbij 81 jonge veelplegers 15 jaar zijn gevolgd. Jeugdcriminaliteit bestaat in overgrote meerderheid uit kwajongensstreken; experimenteergedrag van adolescenten, die één of hoogstens tweemaal met de politie in aanraking komen. Er bestaat echter ook altijd een klein aantal jeugdige delinquenten die steeds weer betrokken blijken bij overtredingen en misdrijven en soms binnen enkele dagen nadat ze zijn vrijgelaten alweer een delict hebben gepleegd. Vaak hebben zij een geringe intelligentie en worden alle mogelijke interventies op hun losgelaten, maar lijkt niets te helpen.

Op dit congres worden de belangrijkste inzichten uit het proces stoppen met criminaliteit gepresenteerd die na jarenlang onderzoek van 81 Utrechtse probleemjongeren zijn verworven. Jonge veelplegers blijken voortdurend te calculeren en af te wegen of ze zullen stoppen of doorgaan. In onze strafrechtelijke reactie moet daar doordacht op worden ingespeeld, afhankelijk van de ontwikkelingsfase waarin de veelpleger zich bevindt. Op dit congres komen de Amsterdamse Top600- en de Utrechtse TopX-aanpak aan de orde plus vergelijkbare buitenlandse initiatieven. Er worden indringende beleidsvoorstellen gedaan en daar zal vanuit verschillende strafrechtelijke, maatschappelijke en therapeutisch invalshoeken op worden gereageerd.

Schrijf u nu in voor dit congres en ontmoet collega’s die werkzaam zijn als advocaat, rechter, officier van Justitie, orthopedagoog, professionals werkzaam bij politie, reclassering, gemeenten, Raad voor de Kinderbescherming, jeugdzorg en in de forensische ggz.

Deelname aan dit congres ontvangt u het boek Veelplegers aanpakken*.
* Het boek wordt alleen na de boekpresentatie aan deelnemers uitgereikt. Deelnemers die voor 16.00 uur vertrekken, kunnen het boek niet eerder in ontvangst nemen.

EARLY BIRD
Inschrijven voor deze dag is al mogelijk! Doet u dit voor 19 oktober 2018 dan ontvangt u 10% EARLY BIRD korting en betaalt u €267,30 (excl. btw) voor uw deelname! Snelle beslissers krijgen uiteraard later de mogelijkheid om voorkeuren voor deelsessies op te geven.

Meer informatie over het programma vindt u op de congreswebsite www.jongeveelplegers.nl.
Aanmelden