Een jong kind (0-6) dat opgroeit in een omgeving waarin geweld aan de orde is, wordt getekend voor de rest van zijn leven. De impact hiervan is niet altijd zichtbaar. Het is belangrijk tijdig de juiste signalen op te merken.
Het complete programma

Huiselijk geweld: hulp aan kinderen én hun ouders


Datum: 5 maart 2019
Locatie: Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: 139.00 excl. btw

Aanmelden

Vroegtijdig signaleren en goede ondersteuningMeer informatie over dit middagsymposium vindt u op www.050319.logacom.nl

Een jong kind (0-6) dat opgroeit in een omgeving waarin geweld aan de orde is, wordt getekend voor de rest van zijn leven. De impact hiervan is niet altijd zichtbaar. Het is belangrijk tijdig de juiste signalen op te merken. Dat kan alleen met de ouders samen; door:
• te achterhalen wat er achter de voordeur gebeurt,
• hun gedrag om te buigen naar goed ouderschap.

Centrale vraag: Hoe kun je als professional eerder de juiste signalen opmerken en adequaat helpen het geweld binnen het gezin samen te stoppen?

Bij deelname krijgt u het boek Kiekeboem! (t.w.v. € 22,90), geschreven door Yael Meijer.

Doelgroep
Professionals die werken met kwetsbare gezinnen: hulpverleners binnen gezinnen, wijkteams, OKT’s, sociale teams, volwassen ggz, vaktherapeuten, pedagogische medewerkers, etc.

Programma

13.00 uur Inloop
13.30 uur Opening door Yael Meijer (klinisch psycholoog en psychotherapeut, werkzaam bij Fier en Amsterdams Centrum voor Familietherapie)
13.45 uur Zie je mij? De getraumatiseerde ouder-kind relatie in woord en beeld door Nelleke van der Boon (klinisch psycholoog, trauma en IMH specialist, werkzaam bij Melody PsyCare)
14.30 uur Pauze
15.00 uur 'De roulerende rekening'; Een intergenerationele kijk op jonge kinderen die getuige zijn van huiselijk geweld door Jaco de Rapper (gedragswetenschapper, systeem- en familietherapeut)
15.45 uur Ruimte voor discussie en vragen
16.15 uur Borrel en nazit
17.00 uur Einde

Aanmelden:
Voor dit symposium kunt u zich vooraf online aanmelden via de website, u ontvangt van ons daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing. Als u wilt annuleren dan dient dit altijd per email of aangetekend schrijven te geschieden. De vier verschillende termijnen voor gedeeltelijke creditering van de deelnamekosten kunt u teruglezen in artikel 7 van de algemene voorwaarden.

Locatie:
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Deze locatie is goed bereikbaar ten opzichte van de snelweg (A10, afrit S111), metro (halte Van der Madeweg) en trein (station Duivendrecht). Zie voor een uitgebreide routebeschrijving.


Aanmelden