Een jong kind (0-6) dat opgroeit in een omgeving waarin geweld aan de orde is, wordt getekend voor de rest van zijn leven. De impact hiervan is niet altijd zichtbaar. Het is belangrijk tijdig de juiste signalen op te merken.
Het complete programma

2e Hechtingscongres


Datum: 12 februari 2019
Locatie: Aristo, Amsterdam
Prijs: 345.00 excl. btw

Aanmelden

Gehechtheid van wieg tot graf De mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Relaties vormen de kern van het menselijk bestaan en de manier waarop we onze relaties aangaan en onderhouden is nauw verweven met onze eigen gehechtheidspatronen. De basis voor deze patronen wordt in de jeugd gelegd, maar gedurende het leven kunnen patronen wijzigen. Onder invloed van ervaringen binnen en buiten het gezin worden patronen verstevigd of verzwakt.

Dit congres gaat in op zowel het ontstaan van gehechtheidspatronen in de vroege kindertijd als op de manier waarop ze uitwerken in het latere leven: hoe zit het met gehechtheid op school, in de adolescentie, in partnerrelaties? Kan er al vroeg worden gesignaleerd dat het niet goed gaat met gehechtheid? Hoe kunt u uzelf als professional reguleren en in contact blijven in de relatie met het kind of met de ouders? Welke manieren zijn er om gehechtheid te bevorderen op school en in het gezin? Deze onderwerpen komen aan bod in de presentaties en deelsessies op 12 februari 2019 tijdens het 2e Hechtingscongres.

Meer informatie en het volledige programma kunt u nalezen op de congreswebsite www.hechtingscongres.nl

Aanmelden

Deelsessies:


1.Respecting Biology
2. Wanneer ouderschap haar vanzelfsprekendheid verliest
3.Een veilige gehechtheid en de ontwikkeling van het kinderbrein
4. Hoe kan neurofeedback gehechtsheidsproblemen verminderen?
5.Sensorimotor Psychotherapie: (Zelf)Regulatie en Relatie
6. De invloed van leeftijdgenoten op het mentaliserend vermogen van jongeren
7. Gehechtheid en de partnerrelatie
8. Het draait allemaal om het verhaal… over verhalen als middel om gehechtheid te bevorderen