Congresprogramma over signalering, diagnostiek en behandeling van trauma
Communicatie gaat om begrijpen en begrepen worden. De manier waarop een persoon communiceert is altijd een mix van de specifieke individuele kenmerken van die persoon in combinatie met de culturele kenmerken van de maatschappelijke groep waar de persoon toe behoort (nationaliteit, klasse, religie etc.).
De (sociale) professional in justitieel kader zal zijn/haar kennis van gespreks- en communicatietechnieken daarom moeten aanvullen met kennis van enkele van de voornaamste culturele invloeden op de communicatie.
Bijeenkomst voor professionals die de belangen van ouders behartigen en met hen in gesprek gaan, met het ouderperspectief als uitgangspunt.
Het complete programma

Middagsymposium Zelfwaardering - UITVERKOCHT

15 maart 2019

Locatie: Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: € 125,00
Somberheid, stress, angsten, verslavingen, lijden onder gedrag, gedachten en emoties. Het structureel veranderen van deze hinderende patronen in ons denken en doen is lastig. Het vat van zelfwaardering is een hulpverleningsmethode die met een eenvoudige opdracht een verbluffend resultaat biedt.

Deze middag gaat in op dit psychologische verandermodel en hoe u dit als hulpverlener kunt inzetten bij uw cliënten. Doordat zij oefenen met micromomenten van voldoening, is het mogelijk een onderliggende verandering in zelfwaardering en zelfzorg te activeren. Mensen gaan daardoor anders naar hun negatieve patronen kijken en veranderen snel bij geringe inspanningen.

Meer informatie over dit middagsymposium vindt u op https://150319.logacom.nl/

Doelgroep
Professionals die werken met (jong)volwassen in de ggz, verslavingszorg, gedwongen hulpverlening en gezins- en relatietherapie.

Programma

13.00 uur Inloop

13.30 uur Opening door middagvoorzitter, Ine Vanwesenbeeck, professor seksuele ontwikkeling, diversiteit en gezondheid Universiteit Utrecht en senior adviseur, Rutgers.

13.45 uur Bewegingen in het vat van zelfwaardering
Gertjan van zessen, psycholoog en seksuoloog

Het vat van zelfwaardering evolueert nog steeds. Wat zijn de nieuwste inzichten en toepassingen van het model? Wat zijn de werkzame processen waardoor mensen vaak zo verrassend positief veranderen?

14.45 uur Pauze

15.15 uur Vat van zelfwaardering binnen Tactus verslavingszorg
Eugenie Mulder-Kohl, klinisch psycholoog/hoofd behandeling, Tactus verslavingszorg, ambulante behandelteam (jeugd, volwassenen, forensisch)
Toepassing van het vat van zelfwaardering in een multidisciplinair team en als onderdeel van een aanbod. Wanneer welke discipline, wanneer welke behandelmodules? Mixen en Matchen – de ervaringen tot dusver.

15.30 uur Het vat van zelfwaardering in de gedwongen hulpverlening
Frans Zwanenburg: reclasseringswerker en trainer bij Reclassering Nederland
Het vat kan het verschil maken bij het ombuigen van delictgedrag in de forensische zorg. Veertig reclasseringswerkers, in het arrondissement Rotterdam en Den Haag, gebruiken het constructieve model in de dagelijkse praktijk.

15.50 uur Toepassing van Vat van Zelfwaardering bij persoonlijkheidsproblematiek.
Sanne Rosier, psycholoog. Praktijk Vat van zelfwaardering
Het vat kan helpen bij het significant verkorten van de behandelduur van persoonlijkheidsproblematiek. De focus op het versterken van de eigenwaarde van cliënten leidt tot verrassend snelle resultaten. De brede inzetbaarheid van de behandelmethodiek wordt u getoond aan de hand van praktische casussen uit de praktijk van de specialistische GGZ.

16.15 uur Borrel en nazit

17.15 uur Einde

Deelnamekosten
De kosten voor deelname aan deze middag bedragen € 125,- excl. btw. U ontvangt hierbij een exemplaar van boek Zelfwaardering t.w.v. € 25,- geschreven door Gertjan van Zessen

Kortingen
Bij meerdere inschrijvingen vanuit één organisatie geldt meerpersoonskorting. De tweede inschrijving ontvangt 5% korting, de derde en alle volgende inschrijvingen ontvangen 10% korting op deelnamekosten. Voorwaarde is dat het factuuradres voor alle deelnemers gelijk is.