Middagsymposium Ruimte om te groeien

18 april 2019

Locatie: Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: € 145,00

Middagsymposium Ruimte om te groeien


ACT voor jongeren met de DNA-V methode

Meer informatie over dit middagsymposium vindt u op www.180419.logacom.nl

De DNA-V methode van Louise Hayes en Joe Ciarrochi biedt krachtige technieken die voortkomen uit de acceptatie en commitment therapie en positieve psychologie. Deze middag bespreken Floor Reeze (ACT coach en trainer. Coach in Actie) en Maaike Steeman (GZ-psycholoog gespecialiseerd in ACT, trainer en auteur van ‘Wonderlijke binnenwereld’) hoe je de DNA-V methode ACT kunt vertalen naar de belevingswereld van jongeren. Door actief aan de slag te gaan met oefeningen ervaar je hoe het werkt, zodat je ook zelf met de methode aan de slag kunt.

Opgroeiende jongeren kunnen veel stress ervaren bij het bepalen van de weg die ze willen inslaan en het vaststellen van hun identiteit. De onzekerheden en uitdagingen die ze tegenkomen op school, onder vrienden en familie en bij zichzelf kunnen nogal overweldigend zijn. En ze ontberen de psychologische handvatten om op een succesvolle manier met deze mentale druk om te gaan.

Louise Hayes en Joe Ciarrochi zijn gespecialiseerd in therapiebegeleiding van jongeren en hebben met hun jarenlange ervaring ACT vertaald naar de DNA-V methode. Deze methode en insteek sluit heel mooi aan bij de levensfase en taal van jongeren! Tijdens de introductieworkshop bespreken we hoe je met de DNA-V methode ACT kunt vertalen naar de belevingswereld van jongeren. We gaan vooral ook actief aan de slag met oefeningen om zelf te ervaren hoe het werkt, zodat je vervolgens in je eigen praktijk met de methode aan de slag kunt.

Doelgroep
Leerkrachten, intern begeleiders, orthopedagogen, therapeuten coaches die met jongeren werken.

Gratis bij deelname
Ruimte om te groeien, Louise Hayes en Joe Ciarrochi

Programma
13.00 uur Inloop

13.30 uur Wat houdt de DNA-V methode in?

Door Floor Reeze (ACT coach en trainer. Coach in Actie) en Maaike Steeman (GZ-psycholoog gespecialiseerd in ACT, trainer en auteur van ‘Wonderlijke binnenwereld’) We bespreken de achtergrond van ACT en hoe je dat kan vertalen naar de DNA-V methode, waardoor het beter aansluit bij de belevingswereld van jongeren. We gaan actief oefenen om te ervaren hoe het werkt, zodat je ook zelf met de methode aan de slag kunt. Theorie en oefening zullen elkaar afwisselen.

14.30 uur Pauze

15.00 uur Vervolg van de workshop

16.00 uur Ruimte voor discussie en vragen

16.15 uur Borrel en nazit

17.00 uur Einde

Deelnamekosten:
Het tarief voor deelname aan deze inspirerende middag bedraagt € 145,00 excl. BTW, dit is inclusief het boek Ruimte om te groeien, consumpties en borrel na afloop.

Aanmelden:
Voor dit symposium kunt u zich vooraf online aanmelden via de website, u ontvangt van ons daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing. Als u wilt annuleren dan dient dit altijd per email of aangetekend schrijven te geschieden. De vier verschillende termijnen voor gedeeltelijke creditering van de deelnamekosten kunt u teruglezen in artikel 7 van de algemene voorwaarden.

Locatie:
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Deze locatie is goed bereikbaar ten opzichte van de snelweg (A10, afrit S111), metro (halte Van der Madeweg) en trein (station Duivendrecht). Zie voor een uitgebreide routebeschrijving.