Middagsymposium Jeugdbeleid, jeugdhulp en jongerenwerk

30 mei 2017

Locatie: Bildung.City, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: € 149,00 excl. BTW
Meer informatie over deze studiemiddag vindt u ook op www.30517.logacom.nl.

Sinds de jeugdzorg is gedecentraliseerd naar de gemeenten denken deze na over een andere invulling van hun jeugdbeleid. Een probleem is dat veel beleidsmakers en bestuurders zich met hun innovaties beperken tot het huidige speelveld. Daarmee verkleinen ze hun kansen op succes. Maslov zou dit typeren als ‘bewust onbekwaam’.

Nederlandse gemeenten moeten nieuw beleid maken. Er zijn internationaal zeven geaccepteerde manieren om nieuw beleid te maken. Naast onder andere een Engelse, Canadese, Amerikaanse en Nederlandse manier is de Japanse manier de meest goedkope en succesvolle manier, waarbij naar oplossingen in het buitenland wordt gekeken. Japanse bedrijven als Sony en Toyota zijn er groot mee geworden. Het wordt tijd dat we er op uittrekken.

Het Nederlandse jeugdstelsel heeft de belangrijkste motor voor verandering, het derde milieu, tot nu toe weinig gebruikt. Dit is een bestuurlijke weeffout die kan worden hersteld. Het pleidooi van René Clarijs om het jongerenwerk te verbreden naar een stevig derde milieu-beleid dient in dit licht te worden bezien.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor o.a.: burgemeesters, wethouders, beleidsambtenaren, bestuurders, transitiemanagers, medewerkers van organisaties voor jongerenwerk en jeugdhulp en hbo-docenten.

Programma
13.00 uur - Inloop met koffie/thee
13.30 uur - Eerste deel masterclass met René Clarijs
15.00 uur - Koffie- en theepauze
15.20 uur - Tweede deel masterclass met René Clarijs
16.50 uur - Gelegenheid tot stellen van vragen
17.00 uur - Afronding en ontvangst boek met borrel.

Aanmelden
Voor dit symposium dient u zich vooraf online aan te melden via de website, u ontvangt daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing.

Toegangsprijs
Prijs voor deelname aan dit middagsymposium bedraagt € 149,- excl. btw. U ontvangt hierbij een exemplaar van Verbreed jongerenwerk (t.w.v. € 26,90) consumpties bij inloop, pauze en borrel na afloop. Let op: er zijn maximaal 70 plaatsen beschikbaar.

Korting
Bij gelijktijdige inschrijving ontvangt de tweede inschrijving 5% korting, de derde en alle volgende inschrijvingen ontvangen 10% korting. Voorwaarde is dat het factuuradres gelijk is. Studenten ontvangen € 39,- korting.

Locatie
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Deze locatie is goed bereikbaar ten opzichte van de snelweg (A10, afrit S111), metro (halte Van der Madeweg) en trein (station Duivendrecht). Betaald parkeren voor de deur met pinpas of parkeer app. Klik hier voor een uitgebreide routebeschrijving.