020-320 33 64 | office@logacom.nl
Logacom congresorganisatie

Middagsymposium Zedendelinquenten, recidive en re-integratie

11 januari 2018

Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht

€ 149,00 excl. BTW

Met enige regelmaat wordt de samenleving opgeschrikt door berichten over zedendelicten, met een grote verscheidenheid aan slachtoffers. Zedendelinquenten die worden veroordeeld staat een gevangenisstraf te wachten, TBS of soms allebei. Voor de meeste zedendelinquenten komt het moment dat zij na hun straf en/of behandeling weer terugkeren naar de samenleving. En dit ligt maatschappelijk behoorlijk gevoelig.

In de maatschappij leven verschillende ideeën over wat er moet gebeuren met de zedendelinquenten. Een flink aantal mensen is het erover eens dat deze mensen ook na behandeling nog een gevaar voor de samenleving vormen. Hebben zij hierin gelijk? Of verdienen ook zedendelinquenten nog een tweede kans?

Tijdens dit middagsymposium maakt u kennis met het profiel van de (jonge) zedendelinquent. U leert over de achtergrond, mogelijke oorzaken, signalen en recidive. Daarnaast krijgt u antwoord op de vraag wat het betekent wanneer een zedendelinquent terugkeert naar de maatschappij. En wat gemeenten, reclassering en de maatschappij zelf kunnen doen om de terugkeer van zedendelinquenten zo veilig mogelijk te laten verlopen?

Meer informatie over dit middagsymposium vindt u op http://110118.logacom.nl

Doelgroep
Medewerkers reclassering, justitiële jeugdinrichtingen, Tbs-inrichtingen, gemeenteambtenaren belast met re-integratie van ex-delinquenten, medewerkers van Veiligheidshuizen, medewerkers van COSA, maatschappelijke werkers en sociaal hulpverleners (in de wijk), politie, gedragsdeskundigen, advocaten, rechters en officieren van justitie.

Deelnamekosten:
Het tarief voor deelname aan deze inspirerende middag bedraagt € 149,00 excl. BTW. Dit is inclusief congresmateriaal, het boek De recidivist als medeburger van Jaap van Vliet (t.w.v. € 29,90), consumpties en borrel na afloop.

PROGRAMMA
13.00 – 13.30 uur – Inloop met koffie en thee
13.30 – 13.45 uur – Welkomstwoord door Jaap van Vliet. Zedendelinquenten: wie zijn het?
13.45 – 14.30 uur – Jeugdige zedendelinquenten: een studie naar subtypen en recidive
Prof. dr. Jan Hendriks, werkzaam bij de rechtenfaculteit op de Vrije Universiteit Amsterdam
14.30 – 15.15 uur – Crisissituaties rond de terugkeer van zedendelinquenten in de samenleving.
Miranda Boone, hoogleraar Criminologie bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie
15.15 uur – 15.45 - Pauze
15.45 – 16.30 uur – De rol van de gemeente bij de terugkeer van zedendelinquenten in de samenleving
Ad Schreijenberg, Advocaat bij Adriaanse van der Weel Advocaten
16.30 uur – Discussie
17.00 uur - Borrel

Kortingen:
Meerpersoonskorting: bij meerdere inschrijvingen vanuit één organisatie geldt meerpersoonskorting. Eerste deelnemer betaalt 100%, de tweede inschrijving krijgt 5% korting en de derde en alle volgende inschrijvingen krijgen 10% korting op congresdeelname. Voorwaarde is dat het factuuradres voor alle deelnemers gelijk is.
Studentenkorting: studenten krijgen bij vermelding van hun studentnummer € 29,- korting op de deelnameprijs.
Abonnee-korting: Sozio-abonnees ontvangen € 25,- korting op de deelnameprijs. Voorwaarde is opgave van uw abonneenummer, dat hebben wij nodig om uw korting te kunnen verwerken. Per abonneenummer wordt er voor één persoon korting aangeboden. Het nummer kunt u vinden op de adresdrager op de seal van het tijdschrift.

Aanmelden:
Voor dit symposium kunt u zich vooraf online aanmelden via de website, u ontvangt van ons daarvoor een factuur. Op uw inschrijving zijn de algemene voorwaarden van Logacom van toepassing. Als u wilt annuleren dan dient dit altijd per email of aangetekend schrijven te geschieden. De vier verschillende termijnen voor gedeeltelijke creditering van de deelnamekosten kunt u teruglezen in artikel 7 van de algemene voorwaarden.

Locatie:
Dit symposium wordt gehouden bij Bildung.city te Amsterdam-Duivendrecht (Spaklerweg 79, 1114 AE). Deze locatie is goed bereikbaar ten opzichte van de snelweg (A10, afrit S111), metro (halte Van der Madeweg) en trein (station Duivendrecht). Zie voor een uitgebreide routebeschrijving.