Een jong kind (0-6) dat opgroeit in een omgeving waarin geweld aan de orde is, wordt getekend voor de rest van zijn leven. De impact hiervan is niet altijd zichtbaar. Het is belangrijk tijdig de juiste signalen op te merken.
Het complete programma

4e Echtscheidingscongres


Datum: 19 juni 2018
Locatie: ReeHorst, Ede
Prijs: 295.00 excl. btwDitmaal is het 4e Echtscheidingscongres in Congrescentrum De ReeHorst in Ede.

Het programma bestaat uit drie afzonderlijke delen:
  • gender, seksualiteit, mismatch
  • Ontstaat er een nieuwe functie in scheidingsland?
  • nieuwe en praktische invalshoeken in deelsessies

Het misverstand dat man/vrouw heet
Miscommunicatie, problemen met seksualiteit in de relatie, de liefde-haat-omslag: Een M/V relatie gaat beslist niet (alleen) over rozen. Martine Delfos gaat in op het gender-specifieke in de relatie en zal ook benadrukken dat een scheiding met kinderen vrijwel altijd een onwenselijke impact heeft.

Ontstaat er een nieuwe functie in scheidingsland?
Al jarenlang is scheidingsbemiddeling het kerndomein van de familiemediator. Advocaten worden ingeroepen als scheidende partners niet on speaking terms zijn. Daar lijkt verandering in te komen door de introductie van de gezinsvertegenwoordiger, een regievoerder bij scheidingszaken. Advocaat en mediator Brigitte Chin-A-Fat en een spreker die nog nader bekend wordt gemaakt, praten u bij over deze nieuwe ontwikkeling en delen beiden hun visie over de beoogde gezinsvertegenwoordiger. Vervolgens gaat Marjolein P.G. Rietbergen met de inleiders én de zaal in gesprek over de pro’s en contra’s van een nieuwe functie in scheidingsland. Vergeet uw smartphone niet om op stellingen te reageren!
Nieuwe en praktische invalshoeken
Laat u bijpraten over financiële aspecten, het huwelijksvermogensrecht, de pensioenaanspraken bij scheiding – maar ook: een nieuwe uitgewerkte aanpak bij echtscheidingen: DEES, de rol van seksualiteit vóór, tijdens en na een scheiding en hoe praat u met een kind in een scheidingssituatie? Het 4e Echtscheidingscongres: Dé kennisdag voor mediators, advocaten, rechters, jeugdbeschermers, therapeuten en alle andere professionals die dat in hun praktijk tegenkomen.

Doelgroep:
Dit congres is gericht op familierecht-advocaten, (familie)mediators, kinderrechters, kinder- en jeugdpsychologen, (ortho)pedagogen, (school)maatschappelijk werkers, kindercoaches en –therapeuten, systeemtherapeuten, relatie- en gezinstherapeuten, vaktherapeuten, speltherapeuten, jeugdzorgwerkers, sociale professionals wijkteam, intern begeleiders SO/VO en andere geïnteresseerden.

EARLY BIRD
Inschrijven voor deze dag is al mogelijk! Doet u dit voor 1 mei 2018 dan ontvangt u 10% EARLY BIRD korting en betaalt u €265,50 (excl. btw) voor uw deelname!

Informatie:
Meer informatie en het programma kunt u vinden op de congreswebsite www.echtscheidingscongres.nlDeelsessies:


1. Inzet van bijzondere curatoren in de rechtspraak
2. Pensioen bij (echt)scheiding
3. Preventieve ondersteuning van kinderen met gescheiden ouders loont!
4. Over de pijn en de passie. De rol van seksualiteit vóór, tijdens en na een scheiding
5. Kinderparticipatie bij scheidingszaken
6. DEES, programma bij complexe scheidingen
7. Alimentatieberekenen: Een superexacte indicatie
8. Het nieuwe huwelijksvermogensrecht geen zegen voor de strijdloze scheiding!
9. Hypotheek na scheiding
10. Praten met Kinderen in Scheidingssituaties