Congresprogramma over signalering, diagnostiek en behandeling van trauma
Communicatie gaat om begrijpen en begrepen worden. De manier waarop een persoon communiceert is altijd een mix van de specifieke individuele kenmerken van die persoon in combinatie met de culturele kenmerken van de maatschappelijke groep waar de persoon toe behoort (nationaliteit, klasse, religie etc.).
De (sociale) professional in justitieel kader zal zijn/haar kennis van gespreks- en communicatietechnieken daarom moeten aanvullen met kennis van enkele van de voornaamste culturele invloeden op de communicatie.
Bijeenkomst voor professionals die de belangen van ouders behartigen en met hen in gesprek gaan, met het ouderperspectief als uitgangspunt.
Het complete programma

*GEANNULEERD* Symposium De kracht van het onderwijs

13 juni 2018

Locatie: Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: € 229,00
Helaas hebben we dit symposium moeten annuleren. Onze excuses voor het ongemak. Kijk voor meer symposia of congressen op onze congresagenda.

Het onderwijs, leraren en schoolleiders, kent een enorme gedrevenheid. Leerkrachten geven het goede voorbeeld, willen er voor elke leerling zijn, hebben invloed op de ontwikkeling van hun leerlingen, zorgen voor veiligheid in de klas, leveren maatwerk, begeleiden vluchtelingleerlingen die de taal nog niet meester zijn, bieden een veilige pedagogische omgeving ook voor kinderen met opvallend gedrag. Schoolleiders bieden de structuur en aansturing om leraren in staat te stellen leerlingen deze aandacht te kunnen geven.
In vier deelsessies krijgen leerkrachten en schoolleiders handvatten, inspiratie en concrete casussen om met nog meer enthousiasme, kennis van zaken en plezier het onderwijs vorm te geven.

Doelgroep
Professionals werkzaam binnen het onderwijs, zoals docenten, IB-ers en directieleden.

Deelnamekosten
Het tarief voor deelname aan deze inspirerende dag bedraagt € 229,00 excl. BTW, dit is inclusief een boek (keuze uit Regieversterkend leiderschap van Elena Carmona van Loon en Samen leren op een superdiverse school van Ria Goedhart), lunch, consumpties en borrel na afloop.

Kortingsregeling
Meerpersoonskorting: bij meerdere deelnemers uit één organisatie/instelling krijgt de tweede deelnemer 5% korting en de derde tot en met de negende deelnemer 10% korting. Vanaf 10 personen: 20% korting! Voorwaarde voor de meerpersoonskorting is dat het factuuradres voor deelnemers gelijk is.

Kijk voor meer informatie en het complete programma op www.130618.logacom.nl.

Deelcongressen/Workshops:
Deelsessie 1: Wat betekent de school voor nieuwkomers?

Deelsessie 1: Wat betekent de school voor nieuwkomers?

Ria Goedhart

Deelsessie 2: Regie versterken in het onderwijs

Deelsessie 2: Regie versterken in het onderwijs

Elena Carmona van Loon

Deelsessie 3: Motiveren? Dat kun je leren!

Deelsessie 3: Motiveren? Dat kun je leren!

Dirk van der Wulp

Deelsessie 4: Differentiëren is te leren

Deelsessie 4: Differentiëren is te leren

Otto de Loor

Deelsessie 5: Verdiepende workshop van Ria Goedhart

Deelsessie 5: Verdiepende workshop van Ria Goedhart

Ria Goedhart