Helaas hebben we dit symposium moeten annuleren. Onze excuses voor het ongemak. Kijk voor meer symposia of congressen op onze congresagenda.
VVE maar dan anders: verwonderen, verkennen en experimenteren: spelenderwijs de toekomst in!
Expert-Meeting Ouderschapskennis
Samengestelde gezinnen; de moet- en mijdregels op weg naar stiefsucces
Congres over signalering, handelingsverlegenheid en de aanpak van huiselijk geweld.
Het complete programma

Middagsymposium Het taboe te lijf

2 december 2019

Locatie: Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Prijs: € 139,00
Aanmelden
Meer informatie over dit middagsymposium vindt u op www.021219.logacom.nl

Kindermishandeling is een individueel én een maatschappelijk probleem. Het kan zowel jongens als meisjes overkomen. Als de slachtoffers jongens zijn, is er vaak weinig aandacht voor hun problemen. Hun kwetsbaarheid wordt gemakkelijk weggewuifd. Mannen moeten stoer zijn en handelend optreden, zo is het gangbare beeld. Maar wat als je als jongen door een volwassene mishandeld of misbruikt wordt?
Mannen die als kind mishandeld zijn praten daar zelden over. Schaamte en de angst niet geloofd te worden spelen daarbij een rol. Eén luisterend oor, één iemand die te vertrouwen is, kan voldoende zijn om het zwijgen te doorbreken. Hoe eerder dat gebeurt, hoe beter, zo blijkt uit levensverhalen van slachtoffers.

Gratis bij deelname


Het is niet stoer
Fiet van Beek
t.w.v. €29,00Doel

Op mishandeling en misbruik van jongens rust een taboe. Het doel van deze bijeenkomst is een bijdrage te leveren aan het doorbreken van dat taboe. Dit gebeurt op verschillende manieren, waaronder een panelgesprek met slachtoffers, auteur Fiet van Beek en Nationaal Rapporteur Herman Bolhaar. Hij zal zijn rol bij het doorbreken van het taboe toelichten en het belang van openheid onderstrepen.
Vervolgens licht Iva Bicanic aan de hand van tien punten toe wat iedereen moet weten over seksueel misbruik bij mannen. Archell Thompson, onder meer bekend van zijn boek ‘De Naakte Antilliaan’ en zijn theatervoorstelling over huiselijk geweld, sluit de middag op confronterende wijze af.

Doelgroep

Het symposium is bedoeld voor professionals met cliënten die als kind te maken hebben of hebben gehad met mishandeling. Andere geïnteresseerden, onder wie ook slachtoffers van kindermishandeling zelf, zijn uiteraard ook welkom. Met elkaar willen we manieren vinden om het taboe te lijf te gaan.

Programma

13.00 - Inloop

13:30 - Opening
Fiet van Beek, auteur van 'Het is niet stoer' over de gevolgen van kindermishandeling voor jongens en mannen.
www.fietvanbeek.nl

13:35 - De rol van de Nationaal Rapporteur
Herman Bolhaar, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen.
www.nationaalrapporteur.nl

13:45 - Slachtoffers aan het woord
(Anoniem)
Panelgesprek met Fiet van Beek en Herman Bolhaar

14:45 - Pauze

15:15 - Tien punten over seksueel misbruik bij mannen die iedereen moet weten
Iva Bicanic, hoofd Landelijk Psychotraumacentrum & Centrum Seksueel Geweld.
www.psychotraumacentrum.nl
www.centrumseksueelgeweld.nl

16:00 - De Naakte Antilliaan
Archell Thompson, acteur, auteur en inspirator.
www.archell.nl

16:45 - Afsluiting en napraten met een hapje en een drankje

Boek

Auteur Fiet van Beek voerde openhartige gesprekken met mannen in verschillende levensfasen. Zij beschreven wat er met hen gebeurd is en wat dat betekent voor het leven dat zij nu leiden. Deze gesprekken zijn gepubliceerd in het boek ‘Het is niet stoer - De gevolgen van kindermishandeling voor jongens en mannen’. Het boek ter waarde van €29,00 is bij de prijs van deze bijeenkomst inbegrepen.


Aanmelden