020-320 33 64 | office@logacom.nl
Logacom congresorganisatie

5e Echtscheidingscongres

23 september 2020

Safari Meeting Centre in Burgers'Zoo, Arnhem

€ 295,00 excl. BTW


Aanmelden

Het programma voor het 5e Echtscheidingscongres is gereed! check de congreswebsite voor meer informatie: www.echtscheidingscongres.nl

Tijdens dit congres blikt u, onder leiding van dagvoorzitter Marjolein P.G. Rietbergen, terug op diverse ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden op het gebied van scheiding. Hierin liggen aanbevelingen voor de toekomst. Hoofdvragen die worden beantwoord zijn: waar staan we nu, waar willen we heen en wat moet daarvoor gebeuren? Daarbij is gedurende dit congres volop aandacht voor de kinderen. Als professional is het namelijk mede uw verantwoordelijkheid dat kinderen zo min mogelijk schade oplopen door de scheiding van hun ouders. Samenwerking en verbinding zijn twee woorden die hierin een rol spelen. Want niet alleen ouders, maar ook professionals zullen moeten samenwerken. Methodieken en interventies zijn er genoeg, maar de stap naar effectieve verwijzing en hulpverlening is nog niet zo makkelijk gemaakt.
Verschillende professionals kijken op 16 juni naar de oplossing van complexe scheidingszaken. Hoe zorgen we voor een effectief hulpaanbod om ouders en kinderen te begeleiden gedurende een scheiding? Hoe maken we gebruik van elkaars expertise in de aanpak van echtscheidingsproblematiek? En hoe werken we samen toe naar een oplossing die voor iedereen, maar vooral voor de kinderen het beste is?

Plenair aan het woord komen:
  • André Rouvoet, ambassadeur van het programma ‘Scheiden zonder Schade’ en voorzitter van het gelijknamige Platform
  • Mr. Deirdre Klijn, senior Familierechter Rechtbank Noord Nederland, auteur “Visiedocument (echt) scheiding ouders met kinderen december 2016” & Lid LOFV werkgroep invoering visiedocument
  • Inge Pasteels.
Verder komen er vijf interessante powertalks voorbij en kunt u kiezen uit één van de vier deelsessies, waarin pittige onderwerpen worden behandeld, namelijk:
  • Het spanningsveld tussen professional, ouders en kinderen en de afweging die je als professional hierin maakt.
  • Emoties, dilemma’s en transitiewoede bij scheiden en de komst van een nieuwe partner
  • Het toernooimodel: is het procederen in iedere specifieke zaak effectief en noodzakelijk of zijn er alternatieven voor handen?
  • De invloed van stress op kinderen in een scheidingssituatie en de meerwaarde van het kunnen herkennen van emoties tijdens een emotioneel beladen gesprek.

Kortom: een dag die u als professional in scheidingszaken niet mag missen!

Unieke extra:
Rijdt u graag voor de file uit?
Dan nodigen wij u graag uit voor een luxe ontbijt en Vroege Vogelwandeling!

Op de www.echtscheidingscongres.nl leest u meer informatie over dit aanvullende programma.

Speciale aanbieding voor voorinschrijvingen
Inschrijven voor deze dag is al mogelijk! Doet u dit uiterlijk 31 december 2019 dan ontvangt u 50 euro korting en betaalt u slechts €245,00 (excl. btw) voor uw deelname! Uiteraard krijgen snelle beslissers later de mogelijkheid om hun voorkeur voor deelsessies op te geven. Vanaf 1 januari 2020 geldt de Early Bird prijs van €265,-. Het reguliere tarief gaat in op 30 juni 2020.

Heeft u vragen of opmerkingen over het congres? Neemt u dan gerust contact met ons op via 020-3203364 of office@logacom.nl

Aanmelden