020-320 33 64 | office@logacom.nl
Logacom congresorganisatie

6e Congres (Psycho)Trauma

1 oktober 2020

Postillion Hotel & Convention Centre, Amsterdam

€ 345,00 excl. BTW


Aanmelden

UPDATE:
Informatie betreft het Corona virus in relatie tot onze congressen.


> Op het moment zitten we nog middenin de maatregelen die het kabinet gesteld heeft om het coronavirus in te dammen. Het einde van deze periode lijkt helaas nog niet in zicht. Gezien de ontwikkelingen, hebben wij als organisatie besloten dat het beter is om het congres (Psycho)Trauma in het najaar te organiseren (in plaats van op 2 juni). Samen met de betrokken partijen hebben wij een nieuwe datum gevonden: donderdag 1 oktober 2020. De locatie blijft ongewijzigd, namelijk Aristo in Amsterdam.
Het is mogelijk om u in te schrijven voor het congres op deze nieuwe datum. Deelnemers die zich reeds hebben ingeschreven voor het congres, hebben wij per mail een persoonlijk bericht gestuurd over de wijziging.

Een trauma kan overal zijn, een trauma vergeet je niet


Getuige zijn van huiselijk geweld, kindermishandeling en verwaarlozing, pesten, seksueel geweld (straat) criminaliteit, slachtoffer van verkeersincidenten, dood en verlies: het zijn gebeurtenissen die diep ingrijpen in het leven en welzijn; van kind tot volwassene.

Meer informatie en het volledige programma kunt u nalezen op de congreswebsite www.traumacongres.nl
De cijfers liegen er niet om: vier op de vijf mensen maken in het leven één of meerdere schokkende gebeurtenissen mee. Van hen ontwikkelt 10% een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Als hulp-, zorg- of dienstverlener heeft u tijdens uw werk regelmatig te maken met cliënten en patiënten die traumatische ervaringen te verwerken hebben. De signalering, begeleiding en behandeling van getraumatiseerde mensen is geen gemakkelijke opgave.

Traumatische ervaringen kunnen littekens achterlaten, bij kinderen en (jong)volwassenen. Hierbij gaat het om zowel psychologische als fysieke gevolgen. Het in staat stellen van een cliënt of patiënt om een trauma te verwerken is dus van groot belang; wanneer een verwerkingsproces niet goed verloopt of stagneert, kan zich een PTSS ontwikkelen.

Dit congres heeft als doel om u kennis te laten maken met de meest recente wetenschappelijke inzichten en praktische ervaringen op het gebied van traumaverwerking. Resultaten uit verschillende onderzoeken en praktijken worden uiteengezet.

Meer informatie kunt u nalezen op de congreswebsite www.traumacongres.nl


Aanmelden