020-320 33 64 | office@logacom.nl
Logacom congresorganisatie

Webinar Masterclass Triple problematiek - derde editie

14 maart 2022

Logacom online

€ 179,00 excl. BTW


Aanmelden

LVB, verslaving en psychische klachten

Signaleren, behandelen en begeleiden


Meer informatie over deze masterclass vindt u op www.webinar.logacom.nl

De problemen van patiënten passen zelden in één vakje. Dat is zeker het geval bij patiënten met triple problematiek, bij wie er sprake is van een licht verstandelijke beperking (LVB), verslavingsproblematiek én een psychische stoornis. Veel hulpverleners krijgen te maken met triple problematiek, maar weten vaak niet wat er allemaal speelt en zien door de bomen het bos niet meer. Want: waar begin je? In deze masterclass een introductie het signaleren, behandelen en begeleiden van patiënten met triple problematiek.Gratis bij deelname


Praktijkboek triple problematiek
Neomi van Duijvenbode
t.w.v. €29,00
Programma


13.30 uur - Deel 1: Triple problematiek in beeld
In deel 1 van deze masterclass wordt aan de hand van wetenschappelijke inzichten en praktijkervaring omschreven waar het om gaat bij triple problematiek. Er volgt een antwoord op de vragen: wat is triple problematiek nu eigenlijk? Hoe vaak komt triple problematiek voor? Hoe hangen de problemen met elkaar samen? En waar moet je beginnen in de begeleiding en behandeling?

14.30 uur - Discussie en vragen uit het publiek

14.45 uur - Pauze

15.15 uur - Deel 2: Triple problematiek in de praktijk
In deel 2 van deze masterclass worden handvatten voor de praktijk gegeven. Patiënten met triple problematiek vormen namelijk vaak een uitdaging voor hulpverleners. Onderwerpen als communicatie en bejegening, begeleiding en behandeling, verwijzen en samenwerken passeren daarom allemaal de revue.

16.15 uur - Discussie en vragen uit het publiekDoelgroep

Hulpverleners in de ggz, verslavingszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, forensische zorg en maatschappelijke opvang. Omdat ook huisartsen, praktijkondersteuners, sociale wijkteams en andere professionals in toenemende mate te maken krijgen met patiënten met triple problematiek, is deze masterclass ook voor hen bedoeld.

Meer informatie over deze masterclass vindt u op www.webinar.logacom.nl


Aanmelden