Snacktrek - wie kent het niet? ‘s Ochtends, aan het eind van de middag, of op weg naar huis. En dan iets lekkers als beloning na een dag hard werken. Al die toegevoegde suikers maken ons niet alleen dikker – de helft van de Nederlanders heeft overgewicht, waarvan 14% obesitas - maar kunnen ook neurobiologische processen in gang zetten die leiden tot depressiviteit.
Opboksen tegen craving is een van de grootste therapeutische uitdagingen. De beloning op het snacken is te groot. Suiker werkt verslavend, wilskracht is niet de oplossing, dus wat dan wel?
Tijdens het middagsymposium werkt Carien Karsten met een combinatie van bekende strategieën voor de snacktrek en onbekende technieken. Ze ontwikkelde daarvoor het protocol ACCEPT. ACCEPT staat voor: Analyse, Craving, Cognitie, Emotie, Positieve draai en Terugval voorkomen. De Analyse van snacktrek focust op de belangrijkste uitlokkers van de snacktrek, zoals: ongezond eten, te veel stress, slecht slapen, negatief zelfbeeld, sombere gedachtes, weinig bewegen en gebrek aan assertiviteit. Hoe je dat kunt doen, is vrij bekend maar werkt vaak nog onvoldoende. Deze interventies worden in dit symposium wel nog even op een rij gezet.
Omdat de gebruikelijke cognitief gedragstherapeutische aanpak vaak faalt, komen vooral de innovatieve therapeutische technieken aan bod die direct de Craving verminderen, zoals Woosh-techniek, Flash-techniek en EMDR. Deze nieuwe technieken maken gebruik van de neurobiologische inzichten rond de belasting van het werkgeheugen, waardoor de emotionele lading van de craving afneemt. Hierop gebaseerd zijn er ook enige zelfhulpoefeningen die de cliënt in acute situaties kan toepassen.
Lees meer over de verschillende lezingen in het programma op de website www.150623.logacom.nl.
UPDATE: Informatie betreft het coronavirus in relatie tot onze congressen.
Voor zakelijke congressen leek er zicht te zijn op uitzondering van de regel voor groepsgrootte van maximaal 30 personen (met inachtneming van 1,5 mtr afstand, gebruik van mondkapje en overige hygiënemaatregelen), maar dit is helaas niet het geval. Voorlopig zijn de huidige maatregelen om het coronavirus tegen te gaan van kracht en zijn wij genoodzaakt om de organisatie van congressen verder aan te passen op de mogelijkheden.
De programma’s voor de komende congressen zullen om deze reden plaatsvinden op een alternatieve locatie zonder fysieke deelnemers. Deelnemen kan dan online via livestream.
Naast veiligheid heeft dit ook nog als voordeel dat u geen reistijd heeft en toch uw registratiepunten kunt halen. Maar ook dat u, wanneer u verkoudheidsklachten heeft of in quarantaine zit, veilig kunt deelnemen aan het congres.
De online livestream organiseren wij voor u met Zoom Webinar. Voor online deelnemers is het mogelijk om vragen te stellen aan de spreker op het podium. Vragen van online deelnemers vanuit huis, praktijk of kantoor kunnen gesteld worden aan de spreker via Q&A. Naast de spreker(s) op scherm, zijn ook de powerpoints zichtbaar.